پایدارسازی گود (به انگلیسی: “Stabilization for Excavation”) فرایندی است که به منظور تأمین ایمنی و جلوگیری از ریزش دیواره گودهای حفر شده برای ساخت ساختمان انجام میشود. این عملیات همچنین با هدف تأمین ایمنی ساختمانهای مجاور و کاهش خطر ریزش آنها صورت میگیرد. پایدارسازی گود با استفاده از روشهای متنوعی انجام میشود، از جمله میخکوبی، خرپایی، تاپ داون و روش مهار متقابل. این روشها موجب ایمن سازی دیوار حفاری و ساختمانهای مجاور شده و خطر ریزش را کاهش یا از بین میبرند. انتخاب بهترین روش بر اساس عواملی چون شرایط محیطی، نوع خاک و شرایط اقتصادی صورت میگیرد.
برای آمادهسازی گود جهت پایدارسازی، نخست باید آن را ایجاد کرد. این عملیات گودبرداری به تشکیل یک دیواره عمودی منجر خواهد شد. بر این دیواره، دو دسته نیرو اعمال میشود:
چنانچه نیروهای محرک از نیروهای مقاوم پیشی بگیرند، در این صورت دیوار گود دچار ریزش خواهد شد. بنابراین، عملیات پایدارسازی گود با هدف تقویت نیروهای مقاوم و غلبه آنها بر نیروهای محرک انجام میپذیرد. هرچه نیروهای مقاوم افزایش یابند، مقاومت در برابر ریزش دیوار بیشتر شده و گود پایدارتر خواهد بود. پایدارسازی و ایمنسازی گود به منظور دستیابی به اهداف زیر صورت میگیرد:
پایدارسازی گود به روشهای مختلفی صورت میگیرد، از جمله:
با همه مواردی که ذکر شد، شرایط جانبی و محیطی را هم باید در نظر گرفت و سپس روش مناسب را انتخاب کرد. گاهی اوقات شرایط ژئوتکنیکی یک منطقه بسیار متغیر است. برای مثال، بین لایههای خاک که در فواصل نزدیک به هم قرار دارند، تغییرات زیادی در خاک دیده میشود. چنین شرایطی، زمینه را برای محاسبه تغییر شکل ناشی از تنش بسیار پیچیده کرده و انتخاب و طراحی یک سیستم پشتیبانی مناسب و ایمن را دشوار میکند.
پروژه پایدارسازی گود، با تمام پیچیدگیها و عوامل موثری که به منظور اجرای ایمن و بهینه آن باید در نظر گرفت، از جمله خدماتی است که شرکت آروین ساروج پی توانایی انجام آن به نحو احسن را دارد. با اتکا به دانش نظری و تجربه اجرای موفق چندین طرح پایدارسازی گود، شرکت ما آماده ارائه خدمات مهندسی در این حوزه است.
شماره تماس: 09127787318
آدرس: تهران، پیروزی، کنارگذر امام علی، نیکنام شرقی، بنبست جعفری، پلاک ۵